Anna Palmén

Head of Press Office, Spokesperson, EU Mission in Armenia

Anna Palmén on työskennellyt 20 vuotta kansainvälisissä tehtävissä kriisialueilla muun muassa Afganistanissa, Irakissa, Palestiinassa ja Tsadissa. Tällä hetkellä hän työskentelee viestintäpäällikkönä EU:n siviilikriisinhallintaoperaatiossa Armeniassa. 

 Taustaltaan Anna on toimittaja, joka aloitti uransa Ilta-Sanomissa Helsingissä. Sieltä tien vei Palestiinaan, jossa Anna asui seitsemän vuoden ajan työskennellen toimittajana ja YK-tehtävissä.  

Itsensä kosmopoliitiksi kokeva Anna on parhaimmillaan kansainvälisissä tehtävissä, joista ei haasteita ja vaikeita olosuhteita puutu. Hän uskoo, että ymmärrys toisia ihmisiä ja kulttuureja kohtaan vähentää vastakkainasettelua ja konfliktien syntymistä: 

“Uskon, että myös kriisialueilla asuvat ihmiset unelmoivat ja haluavat elämältä samoja perusasioita, kuin missä päin maailmaa tahansa. Uskon kulttuurien väliseen vuoropuheluun.” 

Annan puheenvuro SHIFTissä käsittelee riskienhallintaa hyvin konkreettisesti. Hän kertoon mm. millaisia ominaisuuksia kriisialueilla työskentely vaatii, kenelle se sopii ja millaista on johtaminen ja työskentely ympäristössä, jossa turvallisuustilanne muuttuu jatkuvasti ja missä oma henki voi olla myös uhattuna.