SHIFT on yhteisö, joka yhdistää kasvuhaluiset yritykset ja eteenpäin katsovat ihmiset. ​

 

SHIFTin päätapahtuma on Turun Tiedepuistossa järjestettävä kaksipäiväinen SHIFT Business Festival, jossa yritykset, ihmiset ja ilmiöt kohtaavat.

SHIFT sai alkunsa Turun seudun nuorkauppakamarien halusta luoda Turkuun businesstapahtumien Ruisrock, joka yhdistäisi luovuutta, kulttuuria ja diversiteettiä ja toisi Turkuun satoja, ellei peräti tuhansia, ihmisiä. Tarkoitusta varten perustettiin SHIFT ry., johon liittyivät nuorkauppakamarien lisäksi Turun kauppakamari ja Turun yrittäjät. Vuodesta 2016 alkaen yhdistyksen omistama SHIFT Events Oy on järjestänyt SHIFT Business Festivalia, joka on vuosien varrella hurmannut kävijöitä niin Suomesta kuin ulkomailta.

Vuonna 2023 Turun Teknologiakiinteistöistä tuli SHIFT Events Oy:n pääomistaja noin 70 prosentin omistusosuudellaan. Yhtiön tarkoituksena on tehdä SHIFT Business Festivalista Suomen kiinnostavin businesstapahtuma, joka lisää yritysten menestystä, ja jossa ihmiset kohtaavat ja jakavat oppejaan muille.

Vuonna 2024 SHIFT Business Festivalin teema on menestys, jota tarkastellaan johtajuuden, innovaatioiden ja riskienhallinnan näkökulmasta.

Tapahtuma koostuu kolmelle lavalle jakaantuvasta ohjelmasta, työpajoista ja iltabileistä, joiden lisäksi tarjolla on lipputyypistä riippuen mm. verkostoitumisbrunssi, työnantajaesittelyjä sekä mahdollisuus kahdenkeskeisiin asiantuntujakeskusteluihin esiintyjien kanssa. Verkostoitumista varten SHIFTissä on käytössä Brella-sovellus, jonka avulla kävijät voivat löytää uusia kumppaneita tapahtumasta.