No bullshit ja muita totuuksia innovaatioista

Jäätkö historiaan vai kirjoitatko sen uusiksi? Teknologia ei odota, vaan kehityksen kyytiin on hypättävä vauhdissa, julistaa SHIFTin pääpuhuja, maailman johtaviin visionääreihin lukeutuva David Rowan. 

Dawid Rowan tunnetaan Ison-Britannian Wired-lehden perustajana ja päätoimittajana. Hän on sijoittanut yli 160 alkuvaiheen teknologiayritykseen ja johtaa terveys- ja ilmastoteknologiaan keskittyviä pääomasijoitusrahastoja. Rowan on kirjoittanut myös bestsellerin Non-Bullshit Innovation. 

Innovaatioista puhutaan paljon hölynpölyä. 

– Innovaatioista puhutaan paljon hölynpölyä, ikään kuin kyseessä olisi jonkinlainen mystinen kultti tai uskonto. Aloitetaan siis määrittelemällä innovaation käsite. Liike-elämässä innovaatio tarkoittaa yksinkertaisesti uusien teknologioiden sopeuttamista tulevaisuuteen suuntautuneiden liiketoiminta- tai sitoutumismallien luomiseksi, Rowan sanoo. 

Rowan on pitänyt yli 700 puhetta ympäri maailmaa. Hän on tunnettu asiantuntija, joka puhuu tekoälyn vaikutuksista eri aloihin ja yrityksiin. Rowan on puhunut muun muassa johtaville yrityksille, poliitikoille ja talousasiantuntijoille.

Innovoidakseen yritysten täytyy kuitenkin toimia eri tavalla kuin aiemmin.

SHIFTissä Rowan erittelee tämän hetken tärkeimpiä teknologiatrendejä ja paljastaa, kuinka suuret innovaatiot, kuten tekoäly ja kvanttiteknologia, muuttavat yrityksiä ja kuluttajia ja kuinka tärkeä kilpailuvaltti autenttinen innovaatiokulttuuri nykypäivän yrityksille on. Innovoidakseen yritysten täytyy kuitenkin toimia eri tavalla kuin aiemmin, ja tähän Rowanilla on kaksi vinkkiä.  

– Ensimmäinen vinkkini on, että kootaan yhteen joukko ihmisiä, jotka tulevat erilaisista taustoista. On tärkeää, että tiimissä on monenlaista osaamista, kuten insinöörejä, suunnittelijoita ja luovia ihmisiä. Kun he keskustelevat, he haastavat toisiaan ja esittävät kysymyksiä eri näkökulmista. Näin saadaan moniulotteinen ja tuore näkemys ongelmista. Ongelman ratkaisemiseen käytetään moderneja teknologioita ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia.  

– Toinen vinkkini on, että luodaan ympäristö, jossa eri alojen toimijat kohtaavat toisensa ja alkavat luonnollisesti keskustella. Esimerkiksi tämän vuoden lääketieteen Nobelin palkinnon voittajat olivat kaksi Pennsylvanian yliopiston akateemikkoa, jotka tapasivat jonossa käyttääkseen kopiokonetta. Heidän sattumalta käymänsä keskustelu johti siihen, että he päätyivät työskentelemään yhdessä mRNA-rokotteiden kehittämisen parissa.” 

David Rowan Rajulavalla 29.5. klo 12.15 sekä Executiven Q&A-sessiossa puheenvuoronsa jälkeen.

Lue lisää Davidista