Mistä syntyy voittajan mentaliteetti?

Mistä henkinen kantti syntyy ja mikä tekee voittajan? Millä keinoin voimme hallita suorituspaineita, ahdistusta ja stressiä? Näihin aiheisiin sukelletaan SHIFTissä urheilumaailmasta tutun Emma Kimiläisen kanssa.

Hyvä johtajuus on selkeää, kunnioittavaa ja kannustavaa. Hyvässä johtajuudessa on aina selkeä visio, tavoitteet ja suunnitelma, johon kaikki on osallistettu innostavalla, empaattisella ja läpinäkyvällä toimintatavalla. On hyvä muistaa, että kukaan ei menesty yksin. 

On hyvä muistaa, että kukaan ei menesty yksin. 

Emma Kimiläinen on autourheilija sekä median ja puheen monialayrittäjä. Hän aloitti ajamisen kolmevuotiaana ja on ollut mukana autourheilussa yli 30 vuotta. Niistä 15 vuotta hän on ajanut ammatikseen.

Kimiläinen kertoo puheenvuorossaan siitä, miten ja millä mentaliteetilla hän on onnistunut rakentamaan ammattilaisuran alalla, joka on tunnettu sukupuolittuneista stereotypioistaan, politiikastaan sekä rahan vaikutusvallasta. Vaikka autourheilu tai formulat eivät olisi lajina tuttuja, Kimiläisen puheesta löytyy yhtymäkohtia yksilön vastuuseen tiimityöskentelyssä, tunnelmajohtamiseen sekä omaan asennoitumiseen jatkuvaa muutosta kohtaan. 

Kimiläisen avaa SHIFTissä urheilupsykologian saloja, kuten sitä, millä keinoin voimme hallita suorituspaineita, ahdistusta ja stressiä. Hän korostaa, ettei pidä lannistua tai jäädä märehtimään asioiden epäoikeudenmukaisuutta, vaikka kaikki ei aina menekään suunnitellulla tavalla. 

Kun kohtaamme vaikeuksia, asenne ratkaisee siinä, kuinka nopeasti pääsemme vaikeuksista yli.

Kun kohtaamme vaikeuksia, asenne ratkaisee siinä, kuinka nopeasti pääsemme vaikeuksista yli. Jos ajattelet, että edessäsi on mielenkiintoisia haasteita negatiivisten ongelmien sijaan, ja jos uskot että ongelmien ratkaisemisesta opit uutta, pääset tavoitteeseesi nopeammin.  

Kimiläinen joutuu omassa työssään miettimään riskienhallintaa hyvin konkreettisesti, kun hän ajaa autolla, jonka rakentamisesta ja huoltamisesta vastaavat muut tiimin jäsenet. Riskien minimoimiseksi jokaisen työntekijän pitääkin esimerkiksi kilpailupäivinä keskittyä täydellisesti ja olla paras versio itsestään. 

Kaikkia riskejä ei voi aina hallita loppuun asti.

Kimiläinen korostaa, että riskien hallitsemiseksi on tärkeää tarkastella asioita laajemmasta näkökulmasta ja tunnistaa riskien alkulähteet. Silloin niitä voi hallita asia kerrallaan. 

– Samalla on hyvä muistaa, ettei kaikkia riskejä voi aina hallita loppuun asti. Joskus on pakko myös uskaltaa hypätä epämukavuusalueelle ja luottaa omiin sekä muiden kykyihin selviytyä eteen tulevista asioita.  

 

Emma Kimiläisen keynote nähdään kakkospäivän aamussa klo 10 (Innogreen-lava).

Tutustu 2. päivän ohjelmaan.