Verkostoituminen tapahtumissa: Vinkit onnistumiseen

 

Verkostoituminen tapahtumissa: Vinkit onnistumiseen

Valmistaudu etukäteen

Verkostoituminen on taitolaji, joka vaatii suunnittelua ja valmistautumista. Ennen tapahtumaa on hyvä miettiä, mitä tavoitteita verkostoitumiselle on asetettu. Onko tarkoituksena löytää uusia asiakkaita, kumppaneita vai kenties vaihtaa ajatuksia alan asiantuntijoiden kanssa? Kun tavoitteet ovat selvillä, on helpompi suunnata keskustelut oikeaan suuntaan ja tunnistaa ne henkilöt, joiden kanssa kannattaa verkostoitua. Lisäksi on hyvä päivittää oma LinkedIn-profiili ja muut sosiaalisen median kanavat ajan tasalle, jotta uudet kontaktit löytävät sinut helposti myös tapahtuman jälkeen.

Verkostoitumistilaisuuteen valmistautuminen sisältää myös oman hissipuheen hiomisen. Lyhyt ja ytimekäs esittely auttaa jättämään positiivisen ensivaikutelman ja kertomaan olennaisen itsestäsi ja yrityksestäsi. Muista myös ottaa riittävästi käyntikortteja mukaan, jotta uudet tuttavuudet voivat ottaa sinuun yhteyttä tapahtuman jälkeen.

Verkostoitumisen aikana

Tapahtumassa on tärkeää olla avoin ja lähestyttävä. Käytä hyväksesi kaikki tilaisuudet keskustella uusien ihmisten kanssa, mutta muista kuunnella myös heitä. Aktiivinen kuuntelu ja aidosti toisen osapuolen kiinnostaminen luovat pohjan pitkäaikaisille suhteille. Keskustelun aikana on hyvä mainita, miten voit olla avuksi toiselle osapuolelle, mutta vältä liiallista itsesi tai palveluidesi tyrkyttämistä. Luonteva keskustelu johtaa usein parhaisiin tuloksiin.

Verkostoitumistilaisuudessa on myös hyvä muistaa, että laatu korvaa määrän. Sen sijaan, että yrittäisi tavata mahdollisimman monta ihmistä, keskity muutamaan laadukkaaseen keskusteluun. Näin varmistat, että muistat keskustelukumppanisi ja he muistavat sinut. Tapahtuman jälkeen on tärkeää seurata uusia kontakteja esimerkiksi LinkedInissä ja sopia tapaamisia, jotta verkostoituminen ei jää pelkästään tapahtuman varaan.

SHIFTin rooli verkostoitumisessa

Verkostoitumisen merkitystä ei voi vähätellä liiketoiminnan kasvussa ja menestyksessä. SHIFT tarjoaa ainutlaatuisen alustan verkostoitumiselle, sillä tapahtuma kokoaa yhteen eri alojen ammattilaisia ja luo puitteet hedelmällisille kohtaamisille. SHIFTissä voit tavata potentiaalisia asiakkaita, sijoittajia ja yhteistyökumppaneita rennossa ja inspiroivassa ympäristössä.

Osallistumalla SHIFTiin saat mahdollisuuden verkostoitua tehokkaammin. SHIFTissä verkostoituminen ei ole vain sattumanvaraista small talkia, vaan strategista toimintaa, joka tukee ammatillista kasvua ja liiketoimintasi kehittymistä.