Takaisin esiintyjiin

Toni Perämäki

COO, Valohai

Toni toimii Valohain operatiivisena johtajana ja on rakentanut uransa tekoälyn, automaation ja teknologiayritysten kansainvälisen kasvun parissa. Hän on työskennellyt kasvuyritysten rahoituksen, kasvun ja kansainvälistymisen sekä myynnin parissa alkuvaiheen startup-yrityksissä sekä globaalisssa yrityksessä toimiessaan eri rooleissa Microsoftilla. Yhtenä Boost Turku -yhdistyksen perustajista ja teknologiayritysten kasvun sparraajana hän on auttanut yrittäjiä ja yrityksiä alkutaipaleella sekä tukenut suomalaista kasvuyrittäjyyskenttää.

Valohailla Toni on johtanut yrityksen myyntiä ja kansainvälistä kasvua yrityksen alkutaipaleelta alkaen ja keskittyy tällä hetkellä operatiivisen toiminnan johtamisen lisäksi yrityksen kansainvälisen partneri-verkoston rakentamiseen. Toni on opiskellut ohjelmistokehittäjäksi, mutta ennen valmistumista Turun Kauppakorkeakoulu ja kauppatieteet veivät hänet mennessään. Tämä on myöhemmin mahdollistanut hänelle teknisen ja kaupallisen osaamisen yhdistämisen jokapäiväisessä elämässä.

SHIFTissä Toni osallistuu paneeliin, jossa hän painottaa kyberturvallisuuden merkitystä tekoälyn käyttöönotossa. Hän tarjoaa uusia näkökulmia yleisölle, herätellen pohtimaan tekoälyn laaja-alaista hyödyntämistä ja siihen liittyviä haasteita.