Reetta Andolin

Chief Innovation Officer, Raisio Oyj

Reetta Andolin toimii Raisiossa innovaatiojohtajana. Hänellä on 20 vuoden kokemus elintarviketieteiden ja liiketoiminnan rajapinnassa toimimisesta, ja hän on työskennellyt pääasiassa kasvipohjaisten elintarvikeinnovaatioiden parissa. Hänen asiantuntemuksensa kattaa niin suuret elintarvikeyritykset kuin startupit ja yliopistonkin.  

Reetta jätti ensimmäisen elintarvikealan startupinsa Gold&Green Foodsin vuonna 2019 ja perusti sen jälkeen Biomush-nimisen kiertotalouteen perustuvan startupin muiden elintarvikealan yritysten lisäksi. Vuosina 2020–2023 hän toimi työelämäprofessorina Helsingin yliopistossa ja perusti Viikki Food Design Factoryn tulevaisuuden elintarvikejärjestelmien innovaattoreiden tarpeisiin.  

Raisiossa Reetta johtaa tutkimus- ja tuotekehitystoimintoa ja on ylpeä siitä, miten Raisio kehittää terveellisiä ja kestäviä elintarvikkeita. 

Koska Raisiolla tiedetään, ettei maailmaa voi valloittaa yksin, vaan siihen tarvitaan verkostoja, kumppaneita ja yhteistyötä, Reetta on Raision edustajana SHIFTissä kertomassa Raision innovaatioista sekä lanseeraamassa yhteisinnovointikilpailun opiskelijoille eli The Voice of Innovations –kilpailun. Kilpailu nostaa esiin uusia ideoita, joita emme osaa itse ajatella!  

Reetan puheenvuoro ja kilpailun lanseeraus nähdään SHIFTin kakkospäivässä Innogreen-lavalla.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!