Pia Satopää

Kyberturvallisuuden asiantuntija, lehtori, Turun Ammattikorkeakoulu

Pia Satopää on eturivin tieto- ja kyberturvallisuuden asiantuntija, jonka yli 15 vuoden ura alalta on kuljettanut hänet Puolustusvoimien tietoturvajohtajan tehtävästä Turun ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden lehtoriksi.

Satopää suhtautuu intohimoisesti strategisen tieto- ja kyberturvallisuuden suunnitteluun ja erityisesti strategisen näkemyksen tuomiseen käytännön toteutuksiin ja ratkaisuihin. Hänen tavoitteenaan on vahvistaa organisaatioiden liiketoimintalähtöistä turvallisuuskulttuuria lisäämällä uhka- ja riskitietoisuutta organisaation eri tasoille.

Satopään neuvoilla ja opastuksella monet organisaatiot ovatkin saaneet osaamista ja kykyä liiketoiminnan häiriöttömyyden ja jatkuvuuden varmistamiseen. Satopäällä on asiantuntemusta IT-strategiasta, tietoturvan hallinnasta ja johtamisesta, hallintajärjestelmistä, riskienhallinnasta ja analysoinnista, liiketoiminnan jatkuvuuden suunnittelusta sekä varautumisesta. Satopää on uransa aikana ollut edistämässä tieto- ja kyberturvallisuutta myös useissa eri valtionhallinnon yhteistyöryhmissä.

Opetuksessaan Satopää yhdistää kokemuksensa ja laajan verkostonsa, tarjoten opiskelijoille ainutlaatuisia näkökulmia kyberturvallisuuden jatkuvasti kehittyvään maailmaan. Vastavuoroisesti hän käy puhumassa ja jakamassa näkemyksiään erilaisissa alan tilaisuuksissa.

SHIFTissä Satopää keskittyy tieto- ja kyberturvallisuusriskien hallintaan, eli tiedossa varmasti ajankohtainen ja mielenkiintoinen puheenvuoro!