Panu Routila

Chairman of the board, Patria

Pitkän uransa aikana Panu Routila on ollut mukana monilla teollisuuden aloilla rakennusmateriaaleista ja metalleista elektroniikkaan ja maataloustuotteisiin. Viimeisimmän johtotehtävänsä Panu teki 3,5 miljardin pörssiyhtiössä Konecranesissa, jossa hän kaksinkertaisti liikevaihdon ja kolminkertaisti tuloksen. Nykyään Panu toimii useissa yrityksissä hallituksen puheenjohtajana. Näihin lukeutuvat mm. Patria, Maanpuolustus Oy ja Fortaco. Varsinais-suomalainen yrityselämä on myös Routilalle tuttua, sillä hän toimii Turun kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana.  

Vuonna 2022 Routila väitteli Aalto Executive DBA –ohjelmasta, ja toimii nykyään myös Aalto-yliopitoston työelämäprofessorina. Väitöskirjassaan hän käsiteli, millaista yritysjohtamista tarvitaan epävarmuuden vallitessa. Tutkimuskohteena oli hänen oma johtamisensa Konecranesissa vuosina 2015–2019. 

SHIFTissä Routila jakaakin kuulijoille vuosien varrella kerryttämäänsä kokemusta johtamisesta haastavista tilanteista ja riskienhallinnasta yritysmaailmassa.