Takaisin esiintyjiin

Jyri Engeström

General Partner, Yes VC

Jyri Engeström on San Franciscossa toimivan pääomasijoitusyhtiö Yes VC:n perustaja ja pääosakas. Yhdessä kumppaninsa Caterina Faken (Flickr, Kickstarter, Etsy) kanssa he ovat rakentaneet ja tukeneet yli kymmentä yksisarvis-start-uppia, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 75 miljardia dollaria. Portfolioon kuuluu mm. Unity, Etsy, Oura, Cloudera, Adept AI ja Boom Supersonic. 
 
Jyrin yrittäjämatka alkoi hänen yhdessä Petteri Koposen kanssa perustamastaan mobiiliyhteisöpalvelusta Jaikusta, jonka hän myi Googlelle vuonna 2007. Toisen yrityksensä, suosituspalvelu Ditton, Jyri myi Grouponille vuonna 2012. Suomessa hän oli yksi ensimmäisistä sijoittajista Ouraan ja avaruusteknologiayhtiö ICEYEn. Vuonna 2020 hän perusti Kaliforniaan Primary Diagnosticsin, terveydenhuollon alustan, joka palvelee kymmeniä miljoonia ihmisiä ympäri Yhdysvaltoja. 
 
Jyri yhdistää yritysten kehittämisen vahvasti sijoitustoimintaan:Yrittäjyys on taito. Se vaatii kurinalaisuutta ja harjoittelua. Jokainen rakentamamme yritys parantaa onnistumisprosenttiamme jatkossa.

SHIFTissä kuulijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla Jyrin oppeja ja kokemuksia innovaatioiden tunnistamisesta, yritysten rakentamisesta ja niihin sijoittamisesta.