Takaisin esiintyjiin

Arto Kuuluvainen

Lehtori, D.Sc. (Econ.), Turun Ammattikorkeakoulu

Arto Kuuluvainen on lehtori, asiantuntija, kirjailija ja kauppatieteen tohtori, joka tunnetaan yhtenä Suomen johtavista urheiluliiketoiminnan asiantuntijoista.  

Kuuluvainen on ollut mukana kirjoittamassa kahta erittäin menestynyttä, urheiluliiketoimintaa käsittelevää teosta (Urheiluseurojen Sisäpiirissä ja Urheilutähtien Sisäpiirissä). Turun kauppakorkeakoulussa työskennellessään hän lanseerasi yhden Suomen ensimmäisistä akateemista urheiluliiketoiminnan kursseista. 

Artolla on myös vahva yrittäjähenkinen tulokulma teemaan kuin teemaan. Hän on ollut aktiivisesti mukana hallituksen jäsenenä ja sijoittajana urheiluteknologian startup-yrityksissä kuten CoPlays, 10 Sports Marketing Hub & SPÅT. 

Tällä hetkellä Arto jakaa asiantuntemustaan opettamalla myynti- ja urheilumarkkinointiin liittyviä aineita Turun ammattikorkeakoulussa ja pyörittää myös omaa liiketoimintaa.  

Arto on tottunut puhuja, joka hyödyntää laajaa akateemista ja liike-elämän taustaansa luennoillaan ja puheenvuoroissaan. SHIFTissä Arto lähestyy innovaatioteemaa urheiluliiketoiminnan lainalaisuuksien ja trendien kautta. Hän jakaa näkemyksiään esimerkiksi uusien teknologioiden ja data-analytiikan roolista urheiluliiketoiminnassa sekä urheilun sopeutumisesta muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen.