SHIFT nosti alan riman uudelle tasolle

SHIFT Business Festival 2024 loi uuden standardin Suomen yritystapahtumille – eventti oli kaikilla mittareilla menestys. Upean helteisessä säässä järjestetty tapahtuma keräsi Turun tiedepuiston sydämeen liki 2000 kävijää. Tapahtuma valloitti myös somen, ja fomo kouraisi syvältä niitä, jotka eivät päässeet paikalle.

 

SHIFTin toimitusjohtaja Carita Varjonen sanoo, että SHIFT 2024 on asettanut uuden standardin yritystapahtumille Suomessa. “Olemme lunastaneet lupauksemme ja toteuttaneet modernin, innovatiivisen yritystapahtuman, joka on samalla kuin festarit. SHIFT tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia, jakaa kokemuksia, verkostoitua ja pitää hauskaa!”

“SHIFT on aidosti bisnestapahtuma, jossa tehdään kauppaa ja solmitaan kontakteja.”

”Samalla olemme asemoituneet Suomen suurimpien yritystapahtumien joukkoon. Nyt meidän täytyy hioa tätä timanttia ja löytää uusia, yllätyksellisiä elementtejä, jotta ihmiset rakastuvat tähän tapahtumaan yhä uudestaan ja uudestaan,” Varjonen summaa.

Erityisen tyytyväinen Varjonen on siitä, että kumppaneilta saadun palautteen perusteella SHIFT on aidosti bisnestapahtuma, jossa tehdään kauppaa ja solmitaan tärkeitä kontakteja. ”Moni on kertonut, että tapaamisista sai aitoja liidejä ja tapaamisten myötä tehtiin tarjouspyyntöjä. Se on todella ihana kuulla!”

Carita Varjonen SHIFTin lavalla

CEO Carita Varjonen

SHIFT osui lankulle

Tämän vuoden SHIFT keräsi runsaasti kiitosta ainutlaatuisesta tunnelmastaan, monipuolisesta ohjelmastaan ja lukuisista verkostoitumismahdollisuuksistaan. Varjonen näkee, että onnistunut lopputulos syntyi nimenomaan SHIFT-kävijöiden välisestä vuorovaikutuksesta.

“ihmiset tekevät tunnelman”

“Tapahtuman tunnelma oli uskomaton! Voimme rakentaa puitteet, kutsua huippupuhujat ja toivoa parasta, mutta loppuviimein se on ihmiset, jotka tekevät tunnelman. On aina arvoitus, millaiseksi tunnelma muodostuu, ja nyt se oli ainutlaatuisen upea.”

”Vahva yhteisöllisyyden tunne, joka SHIFTissä koettiin, on jotain sellaista, jota haluamme vaalia myös tulevina vuosina.”

SHIFTin avannut pormestari Minna Arve kiitti Instagram-tilillään tapahtumaa näin: ”Tämän vuoden SHIFT osui lankulle: puhujat olivat hyvin valittuja ja puheenvuorot hyviä. — Tunnelma paikalla oli hyvä ja erilaiset side eventit ja -ohjelmat olivat sekä laadukkaita että sopivat tunnelmaan. — Joki ja Tiedepuiston ympäristö sopivat paikkaan ja taipuvat yllättävän hienosti ison tapahtuman järjestämiseen. Tämä on juuri sitä, mikä alueelle voi tuoda lisäarvoa: kohtaamisia, törmäämistä, ajatuksia ja uusia näkökulmia.

Pormestari Minna Arve SHIFTissä

Festivaalin virallinen suojelija pormestari Minna Arve avasi SHIFTin.

 

Ohjelma resonoi kävijöissä

SHIFTin ohjelmatarjonta oli monipuolinen ja resonoi hyvin kävijöiden keskuudessa. “Ohjelma oli tasapainossa, ja se tarjosi jokaiselle jotain. Valikoiman laajuus aiheutti kuitenkin hieman haasteita. Moni joutui tekemään valintoja esimerkiksi kiinnostavien, samaan aikaan tapahtuvien puheenvuorojen välillä. Pyrimme ensi vuonna löytämään entistä paremman tasapainon verkostoitumisen vaatiman ajan ja ohjelmatarjonnan välillä,” Varjonen kertoo.

“Yli tuhat 1to1-tapaamista osoittaa, että verkostoituminen on tapahtuman ytimessä”

Hän kiittää, että esimerkiksi SHIFTin kumppaneiden tuottamat klinikat ja workshopit olivat supersuosittuja ja vetivät osallistujia maksimimäärät. “Myös Tiedepuiston alueella toteutettu Open office -konsepti vakiinnutti paikkansa ja oli erittäin kehuttu, joten harkitsemme sen laajentamista ensi vuonna.”

SHIFTille räätälöidyn Brella-sovelluksen kautta järjestettiin tapahtuman aikana yli tuhat tapaamista. Luku osoittaa, että verkostoituminen on tapahtuman ytimessä. “Brella on asemoitunut hyvin osaksi SHIFTiä ja tulemme jatkossakin hyödyntämään sitä,” Varjonen sanoo.

SHIFT 2024 Rajulava

 

Seuraavan SHIFTin ohjelma jo pitkällä

Heti kun tämän vuoden SHIFT päättyi, Varjonen aloitti tiiminsä kanssa ensi vuoden festivaalin valmistelut. “Itse asiassa ohjelma on jo nyt varsin pitkällä, puhujia ja esiintyjiä on kiinnitetty ja lipunmyynti on avattu,” Varjonen kertoo.

Ensi vuoden uutuuksiin kuuluu muun muassa Executive-ohjelman laajentuminen jo tapahtumaa edeltävään iltaan ja seuraavaan aamuun. Myös erilaisia VIP-lipputyyppejä kehitetään parhaillaan.

Seuraava SHIFT-festivaali toteutuu ensi toukokuussa, mutta jo sitä ennen tapahtuu paljon. “Olemme suunnittelemassa ympärivuotista toimintaa, ja sen myötä syksylle ja talvelle on tulossa tapahtumia, jotka syventävät tulevan SHIFTin teemoja,” Varjonen paljastaa.

Varjonen on erittäin onnellinen tämän vuoden tapahtuman onnistumisesta ja erinomaisesta palautteesta. ”Uskon, että olemme nyt kääntäneet kelkan oikeaan suuntaan! SHIFT kasvaa jatkossa orgaanisesti, ja olemme valmiita ottamaan seuraavan askeleen.”

 


SHIFT 2025 järjestetään Turun Tiedepuistossa 22.5. – liput myynnissä täällä.