When

25.08.2021

Time

8:30 am - 10:30 am

Where

Online

Tervetuloa SHIFT Business Festivaalin viralliseen sivutapahtumaan!

 

Kiertotalous on uusi talousjärjestelmä, joka pyrkii katkaisemaan yhteyden raaka-aineiden kulutuksen ja talouskasvun välillä. Yritysten kannalta kiertotalous tarkoittaa uusia muuttuvia kulutustottumuksia, ansaintamalleja, bisneslogiikkaa ja uudenlaisia verkostoja. Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia kiertotalous luo sinun yrityksellesi?

Kiertotalous tarkoittaa eri yrityksille ja toimijoille erilaisia asioita: yhdelle kiertotalous on materiaalien kiertoa, toiselle uudenlaisia energiaratkaisuja ja kolmannelle tuotteen muuttaminen palveluksi. Usein kiertotalous on monen pienen askeleen summa, jossa lopputulos on radikaalisti aiempaa toimintamallia tehokkaampi ja edistyksellisempi. Tilaisuudessa valikoidut puheenvuorot tarjoavat erilaisia näkökulmia ja tapoja tehdä kiertotaloutta. Yritykset kertovat omasta työstään ja visioistaan tulevaisuudelle.

Turun yliopistoon perustetaan kiertotalouden professuuri, jonka ovat lahjoittaneet Naantalin ja Turun seudun organisaatiot. Professuuri vahvistaa Turun yliopiston laajentunutta tekniikan kokonaisuutta sekä koko yliopiston monialaista osaamista. Professuuri luo seudulle uutta osaamista ja osaajia. Lue lisää tiedotteesta.

Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti.

 

Ohjelma

8:30 Kahvitarjoilu

9:00 Tilaisuuden avaus

Puheenvuorot:

Hukkaenergia kiertoon – lämpöä ja kylmää jätevedestä

Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Turku Energia

Kiertotalouden kasvualusta

Jukka Heikkilä, toimitusjohtaja, Lounais-Suomen Jätehuolto

Uusiutuvat ja kierrätysperäiset raaka-aineet tuotannossa

Oili Kallatsa, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiojohtaja, Kiilto

”Mitä uutta kiertotalousprofessuuri luo Varsinais-Suomeen”?

Jaakko Järvi, Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan dekaani

10:30 tilaisuuden päätös